Advertisement

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Finlandiya ekibi KuPS Kuopio'yu 6-0 yenerek play-off turuna yükseldi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 9. dakikada Bursaspor gerçekleştirdi. Batalla'nın defansın arkasına attığı topa hareketlenen Pinto'nun vuruşunda top kaleci Mika'da kaldı.

14. dakikada gelişen Bursaspor atağında, sol kanattan hareketlenen Hakan topu ceza sahasına gönderdi. Batalla'nın vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

22. dakikada Bursaspor aradığı golü buldu. Sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Batalla topu kale alanına doğru ortaladı. İbrahim, burada oluşan karambolde önüne düşen topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

28. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan hareketlenen Ozan topu arka direğe ortaladı. Bu bölüme hareketlenen Batalla topu kafayla Pinto'nun önüne aktardı. Bu oyuncu müsait durumda topa kafayla kötü vurunca pozisyon autla sonuçlandı.

29. dakikada Bursaspor'un 2'nci golü geldi. Sestak'ın pasıyla hareketlenen Batalla'ya attı. Arjantinli futbolcu meşin yuvarlağı bekletmeden ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Pinto'nun önüne gönderdi. Pinto'nun çaprazdan düzgün vuruşunda top filelerle buluştu. 2-0.

36. dakikada Bursaspor farkı 3'e çıkardı. Sestak topu ceza sahasına gönderdi. Pinto'nun üzerinden atladığı topa hareketlenen Batalla, topu yerden plase bir vuruşla filelere gönderdi: 3-0.

İlk yarı 3-0 Bursaspor'un lehine sona erdi.

49. dakikada Bursaspor skoru 5-0 yaptı. Sağ kanattan atağa kalkan Sestak topu kale alanına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Pinto'nun kafa vuruşunda top filelere gitti: 5-0

62. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Pinto topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Sestak'ın sert vuruşunda kaleye fiden topu kaleci Mika son anda tokatlayarak kornere çeldi.

71. dakikada Bursaspor skoru 6-0 yaptı. Basser'in pasıyla hareketlenen Pinto, ceza sahasına girer girmez topu arka direkte bekleyen Batalla'ya aktarmak istedi. Defanstan dönen topu iyi takip geden Ozan Tufan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 6-0

Finlandiya'da yapılan ilk maçı 1-0 kaybeden Bursaspor rövanşı 6-0 kazanarak UEFA Avrupa Ligi play-off grubuna yükseldi.

Bursaspor bu skorla Avrupa kupalarında, tarihindeki en farklı galibiyetini almış oldu.

Stat: Atatürk

Hakemler: Alexandru Dan Tudor (Romanya), Aurel Onita (Romanya), Radu Adrian Stefan Ghinguleac (Romanya)

Bursaspor: Carson, Basser (Dk. 70 İsmail Haktan), Serdar, İbrahim, Hakan (Dk.63 Ozan Tufan), Sestak, N'Diaye, Musa, Ozan İpek, Batalla, Pinto (Dk.76 Bangura)

KuPS Kuopio: Mika, Noni, Tore (Dk. 77 Atte), Pryr, Antti, Markus (Dk. 41 Sander), Ats, Aleksi, Miikka (Lija), Etlhu, Paul

Goller: Dk. 22 İbrahim, Dk. 29 ve 49 Pinto, Dk. 36 Batlala, Dk. 46 N'Diyae, Dk. 71 Ozan Tufan (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 69 Musa (Bursaspor), Dk. 59 Sander, Dk. 90 Paul (KuPS Kuopio)

-Sağlam: ''Kimsenin takımı, başkanı, yönetimi eleştirmesi için geçerli bir durum ortada yok''-

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında 6-0 kazandıkları KuPS Kuopio maçına ilişkin olarak, ''Bu takım yıllarca tarihe geçecek başarılara imza attı. Kimsenin takımı, başkanı, yönetimi eleştirmesi için geçerli bir durum ortada yok'' dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, aldıkları galibiyette tribünleri dolduran taraftarların büyük etkisi olduğunu söyledi.

Bu sezon, geçen iki sezonda Avrupa kupalarında elde ettikleri tecrübeyi başarıya dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getiren Sağlam, taraftarlarının da desteğiyle bol gollü bir galibiyet alarak, üst tura yükseldikleri için mutlu olduklarını belirtti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakiplerinin yarın çekilecek kurada belli olacağını anımsatan Sağlam, bu turu da geçerek gruplara kalmak istediklerini kaydetti.

Sağlam, maç öncesi kendilerine yönelik bazı eleştirilerin olduğunun anımsatılması üzerine, ''Bu takım yıllarca tarihe geçecek başarılara imza attı. Kimsenin takımı, başkanı, yönetimi eleştirmesi için geçerli bir durum ortada yok. Taraftarlar da verdikleri destekle bunu gösterdi. Taraftarlar, takıma coşkuyla destek vererek bu eleştirilerin suni bir gündem olduğunu ortaya koydu'' değerlendirmesinde bulundu.

Transferde adı geçen Karşıyakalı Şaban ile ilgili bir soruyu ise Sağlam, ''Henüz bir gelişme yok. Biliyorsunuz Şaban'ı geçen sezon da transfer etmek istemiştik ama yüksek bonservis bedeli istenmişti'' yanıtını verdi.

-Pekonen: ''Korkmadan oynadık ama kalite farkı ortaya çıktı''-

KuPS Kuopio Teknik Direktörü Esa Pekonen, Bursaspor karşısında korkmadan oynadıklarını ancak kalite farkının ortaya çıktığını söyledi.

Pekonen, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın kendisi için çok uzun geçtiğini kaydetti.

Bursaspor'un büyük bir takım olduğunu ifade eden Pakonen, şunları söyledi:

''Başta da söylemiştim biz küçük bir takımız. İlk maçta da Bursaspor daha iyi oynamıştı ama biz şanslıydık. İki tur atlayıp Bursaspor ile eşleştik. Buraya kadar gelmemiz bile bizim için büyük başarıydı. Futbolcularımı kutluyorum, ellerinden geleni yaptılar. Skor farklı oldu ama Bursaspor sonuçta çok iyi bir takım.''

Bir gazetecinin, dünkü basın toplantısında 'Bursaspor'dan korkmuyoruz'' açıklamasını anımsatması üzerine Pekonen, ''Korkmadan oynadık ama kalite farkı ortaya çıktı. Bursaspor'da çok kaliteli oyuncular var. Sonuç farklı oldu ama biz yine korkmadan oynadık'' değerlendirmesinde bulundu.