Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Çin'in dış ticaret verilerinin beklenenden kötü çıkmasının küresel ekonominin yavaşlamakta olduğuna ilişkin işaretleri güçlendirmesinin ardından değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de düştü.

Almanya'nın düşük maliyetli telefon hizmetleri sağlayıcısı Drillisch AG, ikinci çeyrek net karının yüzde 43 düşmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. Almanya'nın en büyük çelik üreticisi ThyssenKrupp AG, üç çeyrektir zarar etmesinin ardından ilk kez çeyrek dönem karı açıklamasının ardından yüzde 2 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşerek Londra saati ile 08:05'te 269.33 puana indi. Gösterge endeks bu hafta, beklenenden iyi çıkan şirket karlarının desteği ile, şimdiye dek yüzde 1.4 yükseldi ve onuncu haftayı da yükselişle geçmeye hazırlanıyor. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 düştü. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 geriledi.

Londra'da Capital Spreads traderı Jonathan Sudaria, "Piyasalar son dönemde, ilave teşviklere neden olacağı beklentisi ile kötü haberlere dayalı yükseliş gösteriyor. Ancak artık temel göstergelerdeki bozulmalar gözardı edilemeyecek hale geliyor" dedi ve "Traderlar, teşvik susuzlukları bekledikleri kadar erken giderilmezse hayalkırıklığına uğrayabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Stoxx 600 Endeksi dün, Çin'de enflasyonun zayıflamakta olduğunu gösteren verinin, bu ülkede canlandırma tedbirlerine gidilebileceği beklentilerini güçlendirmesi sonrası yükselişini beşinci güne taşımıştı.