Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL



Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası toplantısının öncesinde Avrupa Birliği'nin kredi notunu düşürmesinin etkisiyle Asya Borsaları geri adım attı ve son 6 haftanın en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti. Avustralya hisseleri, merkez bankasının politika faizini sabit tutması sonrasında değer kaybetti.

Gelirinin yüzde 55'ini Avrupa'da kaydeden mağaza zincirleri operatörü Hutchison Whampoa Ltd. yüzde 0.2 değer kaybetti. Avustralya'nın 2 numaralı bankası Westpack Banking Corp. yüzde 2.2 düşerken; Avustralya'nın en büyük petrol üreticisi BHP Billiton Ltd. ise petrol fiyatlarının değer kazanmasıyla yüzde 0.6 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 117.27 puana gerileyerek 4. gününde de düştü. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti.

Avrupa Merkez Bankası'nın 2 gün sonraki buluşmalarda yeni hamleleri tetikleyebileceğini söyleyen Perpetual Investments'ın piyasa araştırmaları müdürü Matthew Sherwood, beklentileri güçlü tutmanın ve piyasalardaki rallinin ise, merkez bankalarının temeldeki sorunları çözmedeki etkisinin sınırlı olmasından ötürü ayrı bir konu olduğunu anlattı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, daha fazla teşvik beklentisinin, yavaşlama sinyallerini dengelemesiyle bu çeyrekte yüzde 0.4 yükseldi. Asya Pasifik Endeksi geçtiğimiz hafta tahmini kazançların 12.3 katından fiyatlandı.