Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'nın bölgedeki krizi kamçılamak için harekete geçeceği söylentilerinin, FedEx Corp.'taki düşüş ve hayal kırıcı ekonomik verilere baskın gelmesiyle kazanç ve kayıplar arasında gidip geldi.

Facebook Inc., Zuckerberg'in hisselerini en az 1 yıl satmayacağını açıklamasıyla primini yüzde 4.9'a çıkardı. Bloomberg U.S. Airlines Endeksi yüzde 3.1 yükseliş kaydetti. Mobil telefonlardan ilaçlara kadar bir çok ürünün kargosunu yapması nedeniyle ekonomi için bir barometre gibi görülen FedEx, son 3 yıldır ilk kez çeyrek dönemlik kazancının azaldığını açıklaması üzerine yüzde 1.2 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saatiyle 13:19'da 1,406.15 puana indi. Dow Jones Endeksi ise 28.66 puan, yüzde 0.2, yükselerek 13,064.60 puan oldu. S&P 500'de işlem gören şirket hisselerinin el değiştirme hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamaya neredeyse paralel seyrediyordu.

Hisseler, iki Avrupa Merkez Bankası (AMB) görevlisinin, Başkan Mario Draghi'nin planlarında sınırsız hükümet tahvili alımı yaparak bunları starilize etmenin olduğunu açıklamasıyla git-geller yaşadı. AMB, alımları sterilize edebilmek için, tahvil alımına harcadığı paranın başka bir yerden kesildiğini göstererek yeni paranın basılmayacağı garantisini verecek.