Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın bölgedeki borç krizini kontrol altına almak üzere harekete geçeceği beklentisi işe küresel ekonomideki yavaşlamanın derinleştiği kaygıları arasında kalan gelişen piyasalar endeksi dalgalandı.

Çin'in piyasa değeri bakımından en büyük tren üreticisi CSR Corp., hükümetin 18 şehirdeki metro planlarına onay vermesinin ardından Aralık'tan bu yana en büyük rallisini kaydetti. Dünyanın en büyük cep telefonu satıcısı Samsung Electronics Co., Galaxy S III akıllı telefon satışlarının 20 milyonu aşmasının ardından yüzde 1 değer kazandı. Brilliance China Automotive Holdings Ltd., şirketin kontrol hisselerinin sahibinin hisse satacağını söylemesi üzerine düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi büyük değişiklik kaydetmedi ve 939.56 puanda seyretti. İki AMB yetkilisi, bankanın başkanı Mario Draghi'nin, para basmaya ilişkin endişeleri gidermek için sterilize şekilde, sınırsız tahvil alımı yapılmasını önerdiğini aktardı. Goldman Sachs Group Inc. de Çin ve Güney Kore için büyüme tahminlerini aşağı çekti.

Yatırımcıların AMB toplantısının sonucunu görmek üzere beklemede kaldığını belirten SEI Asset Korea Co.'nun hisse müdürü Kim Jae Dong, ekonomik veriler durağan olsa da, bu verilerin teşvik beklentilerini destekleyeceğini söyledi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 10 Ekim'den bu yana en düşük kapanışına hazırlanıyor. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 0.6 geriledi. FTSE Borsa Malezya KLCI Endeksi yüzde 1.4 ile Mayıs'tan bu yana en büyük kaybına işaret etti ve Asya'da en çok düşen borsa oldu. Güney Kore'de tahvil faizleri rekor düşüklerde seyretti.

Gelişen piyasalar endeksi bu yıl yüzde 2.5 artışla, yüzde 7.7 kazanç sağlayana MSCI Dünya Endeksi'nin gerisinde kaldı. Gelişen piyasalar endeksinde yer alan hisseler, tahmini şkazançların 10.6 katından fiyatlanırken, bu oran MSCI Dünya Endeksi için 12.9 katında seyrediyor.