Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro krizinin 4. yılına ilerlerken, Bloomberg Küresel Anketi, İspanya'nın 1 yıl içinde kurtarmaya başvuracağını, İtalya'nın ise bu kaderden kaçacağını öngörüyor.

Yunanistan'ın bütçe açığı rakamlarını revize ederek, Avrupa genelinde finansal piyasalarda çalkantılara neden olmasının 3. yılında, 847 yatırımcı, analist ve traderdan oluşan Bloomberg kullanıcılarının yüzde 85'i İspanya'nın 12 ay içinde kurtarma yardımı isteyeceğini, yüzde 59'u ise İtalya'nın aynı zaman diliminde "paçasını bu kaderden kurtaracağı" tahmin ediliyor.

Euro Bölgesi'nin 4. büyük ekonomisinin kurtarmaya başvuracağı tahminleri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugün borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek için tahvil alımına gitmesi planını hayata geçirmesine yönelik üzerindeki baskıları artırıyor. Draghi'nin Temmuz'da euroyu "ne pahasına olursa olsun" koruma sözü, anket katılımcılarının Euro birliğinin yılın sonuna kadar ayakta kalacağı konusundaki iyimserliğe neden oldu.

İspanya'nın kurtarmaya başvurma ihtimalinin İtalya'dan daha fazla olduğunu belirten Commerzbank AG'nin Döviz stratejisi müdürü Ulrich Leuchtmann, Euro Bölgesi'nin dördüncü büyük ekonomisinin bütçe hedefinden daha uzakta olduğuna dikkat çekti.