Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımı planının detaylarını açıklayacağı söylentileriyle yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son üç günde ilk defa yükseleceği sinyalini verdi.

Amazon.com, Verge tarafından yeni bir akıllı telefon sunacağı açıklanmasının ardından New York işlemlerinde yüzde 0.7 yükseldi. Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc. yüzde 0.6 değer kazandı. VeriFone Systems Inc., 3. çeyrek satışlarının beklentileri karşılayamadığını açıklamasının ardından Almanya işlemlerinde yüzde 9 geriledi.

S&P 500 Eylül vadelileri yüzde 0.6 yükselerek New York saatiyle 06:51'de 1,411.5 puana ulaştı. Endeks, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomiyi canlandırmak adına önlemleri alacağına dair güvence vermesi ve Avrupalı liderlerin bölgedeki borç sorununu çözeceğini söylemeleriyle Ağustos'ta yükselişini 3. aya taşıdı. Dow Jones vadelileri 70 puan, yüzde 0.5, yükselerek 13,120 oldu.

Londra merkezli Crossbridge Capital yatırım direktörü Manish Singh, "Eğer draghi tahvil alım programıyla devam ederse, bu çok pozitif bir gelişmedir ve hoş karşılanır" diyerek, yatırımcıların şu an asıl istediklerinin kıdemli seviyelerde netlik olduğunu ve AMB'nin sınırsız tahvil alıp almayacağı olduğunu belirtti.

S&P 500 Endeksi dün, yatırımcıların bugün gerçekleştirilecek AMB toplantısını beklemeye geçmesiyle yüzde 0.1 geriledi.