Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu ve Güneydoğu için doğalgazla ilgili çalışmaların artık önemli bir noktada olduğunu belirterek, ''11 il ve 5 ilçe için doğalgaz ihalesine çıkma kararını EPDK kurul kararı olarak aldı. En az 35- 40 milyar liralık yatırımın yapılmasına ek olarak, hanımlarımızın bundan istifade ettiği doğal gaz yatırımlarını dün itibariyle tekrar karara bağlamış oluyoruz'' dedi.

Yıldız, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen ''Türkiye'nin Enerji Politikaları'' konulu toplantıdaki konuşmasına, Afyonkarahisar'da şehit olan 25 asker için başsağlığı dileyerek başladı.

Enerji sektörünün önemli olguları içinde barındıran dünyanın yükselen bir değeri olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu:

''Bunun için konuyla alakalı değerli insan kaynağına ihtiyacımız var. Çünkü Türkiye, değişimi, özelleşmeyi ve serbestleşmeyi seçti. Bu konuda hanımefendilere çok iş düşüyor. Kadınların omuzlarında yükselecek bir çok sektör var. Enerji sektörü de bunlardan bir tanesi.''

Bakanlıklarının kadın yöneticilerin yükselmesini istediklerini belirten Yıldız, ''Özellike kanuni zeminin hazırlanması ile ilgili hiç bir engel yok. Türkiye'de oluşan siyasi istikrarın itina ile korunmasının sadece partilerin işine gelmediğini bütün iş alemiyle değerlendirilebilecek bir husus olduğunu vurgulamak isterim'' diye konuştu.

Enerji konusuyla ilgili hanımların odağı olacağı bir projeleri bulunduğuna dikkati çeken Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kadınların enerji sektöründe yeterince yar almasını sağlayacağız. Siyasi olgulara kayıtsız kalamayız. Doğu ve Güneydoğu için doğalgazla ilgili çalışmaların artık önemli bir noktasındayız. 11 il ve 5 ilçe için doğalgaz ihalesine çıkma kararını EPDK kurul kararı olarak aldı. En az 35-40 milyar liralık yatırımın yapılmasına ek olarak, hanımlarımızın bundan istifade ettiği doğal gaz yatırımlarını dün itibariyle tekrar karara bağlamış oluyoruz. Şırnak, Hakkari Mardin, Bitlis, Bingöl, Muş olmak üzere 11 il merkezi ve 5 ilçe merkezinin doğalgaz donatım ihalelerinin önünü açmış oluyoruz. Hükümetimiz döneminde 81 şehrin 70'ine doğal gaz götürdük. Özel sektöre her zaman ülke adına fedakarlık yapın ama bunu zarar ederek yapmayın diyoruz. Aynı zamanda para da kazanın diyoruz. 65 ilde doğal gaz dağılımı yapılmaktadır. Bazı belediyelerde sorunlar yaşıyoruz ki bunların hangi belediyeler olduğunu söylememe gerek yok. Her yaptığımız işte bir seçimle karşı karşıyayız. Herkes seçimini yapacak biz vatandaşa hizmet yapmayı tercih ettik.

BDP'ye çok açık sesleniyorum. Biz doğal gaz götüreceğiz oradaki vatandaşa. Onlar seçimlerini yapsınlar. Terörden yana mı kullanacaklar, yoksa oradaki vatandaşlarımıza doğal gazın götürülmesini mi isteyecekler? Biz bunu her beraber izleyeceğiz. Bunu her zaman olduğu gibi engellemeye mi kalkışacaklar? Yoksa refah seviyesinin her noktaya ulaştırılmasıyla alakalı yaptığımız işlere destek mi verecekler? Bu bir siyasi çalışma değil vatandaşa götürülen hizmettir. O yüzden partiler üstü bir çalışmadır. Açık ve seçik bize tercih belirtsinler. Oraya doğalgazın götürülmesini destekliyorlar mı yoksa teröre destek vererek engelliyorlar mı? Vatandaşımızı bunu değerlendirecektir.''