Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg HT'den Hande Berktan'a konuşan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, sektör ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 20 büyümeyle 2012'yi kapayacaklarını açıkladı.

Nane ''Teknoloji perakendeciliğinde Teknosa'nın en yakın rakibine göre yaklaşık iki katı bir cirosu ve pazar payı var. Bu liderliği devam ettirmeyi düşünüyoruz. Biz bunu söylerken toptan satışları içine katmıyoruz, perakende satışlar olarak bakıyoruz. Bunu da GFK araştırma şirketi ölçümlüyor. Yıl sonu beklentimiz yüzde % 20'nin üzerinde bir büyüme ve 40 ile 44 milyon lira net bir karlılık öngörüyoruz. Metrekare olarak 140 bin metrekare net satış alanının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu bizi geçen seneye göre % 20'lik bir büyümeye taşıyacak yani sektörün üzerinde bir rakama ulaşmış olacağız. Hatırlanacağı üzere ilk altı ayda Teknosa % 29 büyürken tüm elektronik sektörü %14 büyümüştü. İç talepte yavaşlama olmasına karşın karlılığımızdan feragat ederek sağladığımız büyümeyi 2013'te de devam ettireceğiz'' dedi.

Büyüme stratejelerine ilişkin Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 2013 içerisinde fırsat çıkması halinde gerek organik gerek ise inorganik büyümeyi satın alım fırsatlarını değerlendirerek tamamlamayı planladıklarını açıkladı.