Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in bugün üçüncü tur tahvil alım programını açıklayacağı spekülasyonunun, Çin'in teşviklerinin, beklentilerin altında olacağı endişelerii gölgelemesi üzerine gelişen piyasa hisselerinin çoğunluğu değerlendi.

Çinli imar şirketi Sino-Ocean Land Holdings Ltd., Citigroup Inc.'in hisselerinin alınmasını tavsiye etmesiyle son 3 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. Çin'in en büyük telefon ekipmanı üreticisi ZTE Corp., ülkenin ilk kablosu veri şebekesininin 4. jenerasyonunu başlatmasının ardından yüzde 4.2 değerlendi. AirAsia Bhd., Bank of America Corp.'un hisse tavsiyesini düşürmesi üzerine yüzde 6 deper kaybetti.

Değer kaybeden her 8 hisseye karşılık 9 hissenin değer kazandığı MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 13:12 itibariyle büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin üçte ikisi Fed2in bugün üçüncü tur tahvil alım programını açıklayacağını öngörüyor. Teşvik önlemlerine ekleme yapmasının ardından Güney Kore Merkez Bankası politika faizini sürpriz şekilde sabit bıraktı. Xinhua haber Ajansı ise yüksek ölçekli teşvik önlemlerinin Çin'in uzun vadeli büyümesi için "zarar verici" olacağını yazdı.

Piyasanın şu anda parasal genişleme beklediğini söyleyen AMP Capital Investors Ltd.'ın dinamik varlıklar müdürü Nader Naeimi, eğer QE3 bu akşam açıklanırsa, doların daha da zayıflayacağını, bunun gelişen piyasa hisseleri için olumlu olacağını belirtti. Naeimi, gelişen piyasa hisselerinin genellikle ABD dolarının zayıfladığı ve tahvillerden çıkış hareketlerinin olduğu zamanlarda iyi performans gösterdiğini, risk iştahının da açıldığını ifade etti.