Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Amerikalı besteci, şarkıcı, virtüöz ve yapımcı Stevie Wonder, İstanbul'daki ilk konserini yarın Küçükçiftlik Park'ta verecek.

Arapça ve blues-pop eserler seslendiren ve Türkiye'den birçok sanatçıya da şarkılar veren Lübnanlı şarkıcı Elissa Khoury, yarın Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

Turkcell Kuruçeşme Arena, 15 Eylül Cumartesi günü Ebru Gündeş'i, 18 Eylül Salı günü Ajda Pekkan'ı, 20 Eylül Perşembe günü ise Yavuz Bingöl'ü ağırlayacak.

1980 ve 1990'ların en özgün topluluklarından olan Dead Can Dance, yaklaşık 15 yıllık bir aradan sonra 19 Eylül Çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak. 1998 yılında çalışmalarına uzun süre ara veren ve geçtiğimiz aylarda yeni bir albüm ve dünya turnesi için yeniden bir araya gelen grubun turnesi İstanbul konseriyle başlayacak.

Efsanevi müzisyen, söz yazarı, şair Leonard Cohen, 2012 Old Ideas Dünya Turnesi kapsamında 19 Eylül Çarşamba günü Ülker Sports Arena'da bir konser verecek.

''Leyla Gencer Şan Yarışması''nın yarı finali 18 Eylül Salı günü CRR Konser Salonu'nda, finali ise 20 Eylül Perşembe günü Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek. 22 milliyetten 41 genç şancının, opera dünyasında kendilerine bir yer edinmek için İstanbul'da mücadele edeceği final, İtalyan şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleşecek.



-Bicycle Film Festival

Bugüne kadar Paris, Londra, Milano gibi 20'den fazla şehirde düzenlenen ''Bicycle Film Festival'' İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında yarın Hollanda Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilecek ''İstanbul New York'u Ağırlıyor'' gala programında Joe Stevens ve Nicolas Randall'ın ''Made in Queens'', Neistat Brothers'ın ''An Apology'', Ari Taub'un ''On Time'', Spike Jonze'nin ''Mark on Allen'', Jason Giampietro'nun ''Candy Rides'', Daniel Leeb'in ''Monstertrack: MT13'' ve ''Anima D'acciaio'' ile Christopher Ryan, Michael Green ve Jesse Epstein'ın ''Warriors: The Bike Race'' kısa filmleri gösterilecek.

15 Eylül Cumartesi günü Beyoğlu Cine Majestic'te ''Bisiklet&Kaykay'' temalı gösterimde ise Richie Thomassen'in ''Los Angelopes'', Patrick Trefz'in ''Jim's Lines'', Spike Jonze'nin ''Mark on Allen'', Kristian Walter Ansand ve Martin Gilluck'un ''Rockville'', Amelia Shaw'un ''Camper Bike: Kevin Cyr'', Erik Elstran'ın ''Erik Elstran's Dragon Shred It!'', Brian Gottschalk ve Fabian Naf'ın ''Virtuous Chapter 10'' ve Alex Craig'in ''Riding The Long White Cloud'' filmleri yer alıyor.

''Dünyadan'' temalı gösterimde Casey Neistat'ın ''Bike Lane'', Joe Rich'in ''We Love Colorado'', Robert Chynoweth'in ''Belle Epoch'', Paul Whyte, Ciarra Barry, Claire McInnes ve Nora Smyth'in ''Philippa and Nancy'', Jonathan de Villiers'in ''Keirin: Leader Don't Crash'', Daniel Jariod'un ''The First Unstoppable'', Liz Canning'in ''Less Car, More Go'', Mikey Hart'ın ''Bikelordz: Styles Alive Edition'' ve Helen Habakuk, Doris Taaker ile Brett Astrid Vomma'nın ''Sister Session'' kısa metraj filmleri sinema ve bisikletseverlerle paylaşılacak.

''Line of Sight'' başlığı altında Richie Thomassen'in ''Mini Bike Winter''ı, Hadrien Favreau'nun ''Signatune Bis: Hommage to DJ Mehdi'' ve Benny Zenga'nın ''Line of Sight'' filmleri gösterilecek.

16 Eylül Pazar günü film gösterimleri Büyükada'da Petr Bednar'ın ''God's Lesson'', Matty Lambert'ın ''Stefan and Simone'', Sarah Okrent'in ''The Bicycle Cap Made With Love'', Chris Jolly'nin ''Some Things Ride A Bicycle'', Dougal Wilson'ın ''What's A Girl To Do'', Eliot Rausch'un ''Last Minutes With Oden'', Joe Simon'ın ''Denton/Fort Worth, TX'', Justin Chadwick'in ''Boy'', Nobuhiko Tanabe'nin ''Tour de Kagawa'', Brian Vernor'un ''Trans Andes Challenge'', Go Ishigaki ve Naotu Tamaru'nun ''Smile for Future'', Benny Zenga'nın ''Ski Boys'' ve Warren Kommers'in ''Wolfpack Marathon Crash Race'' filmleriyle devam edecek.



-Sahne sanatları

Kentsel dönüşüm kapsamında yaşananlara ilişkin bir oyun olan ''Yokuş Aşağı Emanetler'', yarın Kumbaracı50'de tiyatroseverlerle buluşacak.

''Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi'' 17 Eylül Pazartesi günü Şişli Black Out Sahnesi'nde sergilenecek. Mehmet Ergen'in yönettiği, Esra Bezen Bilgin ve Güliz Gençoğlu'nun oynadığı oyunda, insan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutularak fuhşa zorlanan kadınlardan biri olan Dijana'nın hikayesi zaman zaman dayanılması güç bir gerçeklik ve ironi ile anlatılıyor.

New York'ta yaşayan Anıl'ın aşk acısından kurtulmak için verdiği haftalık uğraşın hikayesini anlatan ''Bugün Aşık Olucam'' 18 Eylül Salı günü Garajistanbul'da sahnelenecek.

18. İstanbul Tiyatro Festivali'nde dünya prömiyerini yapan ''Olmamış mı?'' 17 Eylül Pazartesi Garajistanbul'da sahnelenecek. Oyun, 1990'larda Türkiye'de büyümek ve genç olmak temalarını müzik, video ve kişisel tarih anlatılarının yardımıyla sahne dilinde araştırıyor.



-Sergiler

Borusan Contemporary birinci kuruluş yıl dönümünü, Avusturyalı sanatçı Brigitte Kowanz'ın 15 Eylül Cumartesi günü Perili Köşk'te açılacak sergisi ile kutlayacak. Işık temelli heykel çalışmaları ve mekana özgü enstalasyonlarından oluşan 'Uzun Sözün Kısası' isimli sergide Kowanz'ın sergiye adını veren yeni çalışması ve güncel çalışmaları yer alacak. Sergi, 20 Ocak 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

Tütün Deposu, küratörlüğünü Roll, Express ve Bir Bir dergilerinin yayın ekibinden Derya Bengi'nin yaptığı ve Türkiye'nin 1960'lı yıllarda yaşadığı dönüşümü müzikteki hareketlilik üzerinden anlamaya ve yeniden tanımlamaya odaklanan bir sergi ve söyleşi serisi ile sezonu açacak. Zengin bir arşiv seçkisiyle yeni üretilmiş işleri bir araya getiren ''Uzayda Bir Elektrik Hasıl Oldu: 1960'larda Müzikli Türkiye'' sergisinin, 27 Mayıs 1960-12 Mart 1971 tarihlerini kapsayan sürecin siyasi, sosyal ve kültürel ortamını canlandırması amaçlanıyor. 15 Eylül Cumartesi başlayacak sergi, 24 Ekim 2012 tarihine kadar açık olacak.

Tarih Vakfı ile Cartooning for Peace, geçmişi 50 yılı aşan Türkiye-AB ilişkilerinin bir türlü mutlu sona eremeyen yolculuğunu ''Uzun İnce Bir Yol/Karikatürlerle Türkiye-AB İlişkileri'' sergisi ile sanatseverlerle buluşturacak. Galatasaray'daki Cezayir Lokantası'nda düzenlenecek sergi 19 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında açık olacak.

İtalyan ressam Solveig Cogliani'nin resimleri, 20 Eylül-29 Eylül 2012 tarihleri arasında Doruk Sanatevi'nde görülebilecek.

Ayten Pelit'in tezhip, minyatür ve hat eserleri 14-29 Eylül 2012 tarihleri arasında Bakraç Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Galeri Mana, sezon açılışını 18 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında Abaseh Mirvali kuratörlüğünde düzenlenen ''Yansıma Üzerine Düşünceler'' adlı karma sergi ile yapacak. Sergide Saadane Afif, Abbas Akhavan, Francis Alÿs, Kutluğ Ataman, Hera Büyüktaşçıyan, Özgür Demirci, Olafur Eliasson, Cevdet Erek, Lara Favaretto, Matt Müllican, Philippe Parreno, Sarkis, Simon Starling, Rirkrit Tiravanija, Mario Garcia Torres ve Alexander Wagner'in yapıtları yer alıyor.

Fransa'nın önemli çağdaş ressamlarından Dominque Barreau'nun ''İstanbul'da Randevu'' sergisi 18 Eylül-31 Ekim 2012 tarihleri arasında Gama Gallery'de gerçekleştirilecek.

Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, Türkiye soyut sanatının öncülerinden Abdurrahman Öztoprak'ın eserlerini, sanatçının vefatının birinci yılında ''Abdurrahman Öztoprak'ın Anısına'' adı altında sergileyecek. Küratörlüğünü Haşim Nur Gürel'in yaptığı sergi 20 Eylül-1 Aralık tarihleri arasında müzede ziyaret edilebilecek.