Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Hazinesi, dün Almanya'da Anayasa Mahkemesi'nin, güç durumdaki ülkelerin tahvillerinin Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası tarafından satın alınmasının yolunu açmasının ardından, 3 yıl vadeli tahvil ihalesinde son iki yılın en düşük faizinden borçlandı.

Roma merkezli Hazine, 4 milyar euroluk (5.2 milyar dolar) gösterge 3 yıllık tahvili yüzde 2.75 faizle sattı. Hazine daha önce, aynı vadede tahvili 13 Temmuz'daki ihalede yüzde 4.65 faizle satmıştı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, bugünkü faiz, 3 yıl vadeli tahviller için Ekim 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor. İhalede, satılan miktarın 1.49 katı alım teklifi geldi. Aynı oran, önceki ihalede 1.73 katı seviyesinde gerçekleşmişti.

Londra'da Monument Securities Ltd. sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Marc Ostwald, "Güçlü talep, tam hacimli satış, ihale faizinin ikincil piyasa faizinin altında çıkması ve İtalya standartlarında talep-satış oranı. Tüm bunlar, nasıl iyi haberlerin, Almanya mahekemesinin ESM kararı ve bugün Fed'den teşvik beklentileri ile birlikte, çevre ülke tahvillerinin fiyatlarına yansıdığını işaret ediyor" dedi.