Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, yeni bir dış yardım isteğinin finansal piyasalarda yeni bir çalkantıya yol açabileceğini söyleyerek, İspanya'yı kurtarma başvurmaktan vazgeçirmeye çalıtı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un hükümetinin daha fazla dış yardıma başvurması yönündeki baskılar hakkında ne düşündüğü sorusunu "Ben İspanya'ya 'parayı kabul et' diyen tarafta değilim" sözleriyle yanıtladı. Alman Maliye Bakanı, eğer tam olarak ihtiyacı yoksa, İspanya'nını 100 milyar euroluk banka kurtarmasının üzerine daha da fazla kurtarma isteyen bir "münasebetsiz" konumuna düşeceğini söyledi.

Rajoy'un Euro Bölgesi'nden daha fazla yardım isteyip istememesi ve Avrupa Merkez Bankası'ndan borçlanma maliyetlerini düşürmesini resmen talep etme konusunda tereddüt yaşarken, bugün Kıbrıs'ta 2 gün sürecek olan toplantılarına başlamaya hazırlanan Avrupalı maliye bakanları görüş ayrılıklarıyla öne çıkıyor. Fransa, 3. yaşına basan Euro Bölgesi krizini kontrol altına almak için İspanya'ya daha fazla yardım istemesi konusunda baskı yaparken, Almanya tam aksi bir tablo çiziyor.

İspanya'nın kendi kararını kendisinin almasının gerekeceğini belirten Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici, ancak ihtiyaçları olması hâlinde tüm araçların hazır olacağını söyledi.