Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en zengin yatırımcılarından emlak imparatoru Donald Trump, Fed'in parasal teşvik araçlarıyla ekonomiyi canlandırma planının hisse senedi fiyatlarında suni yükselişe neden olarak, doları zayıflatacağını söyledi.

Fed Perşembe günü bankaların elinde tuttuğu mortgage tahvillerinde aylık 40 milyar dolarlık alımlar yapacağını açıklayarak, 2008'deki finansal krizden bu yana üçüncü kez parasal genişlemeye gitti. Fed diğer önlemlerle birlikte yatırım ve istihdamı desteklemek üzere, finansal piyasalara toplamda her ay 85 milyar dolar enjekte edecek.

Hisse tarafından bakıldığında, bu hamlenin sahte rakamlar yarattığını, doların da devalüe edildiğinin altını çizen Trump, rakamların yalnızca şişirildiğini söyleyerek, "Benim gibiler bundan yararlanabilir ama genel olarak ekonomi için tam anlamıyla iyi değil" dedi.

Mortgage faizlerinin çok düşük olduğunu, ancak bankaların kredi vermediğini, bu sebeple de bir şeyin değişmediğini anlatan Trump, Amerikan CNBC kanalına verdiği röportajında, mortgage faizlerinde daha önce hiç görmediği rakamları gördüğünü söyledi.

Trump, piyasaya girebilen insanlar için ev almak için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.