Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın ekonomik büyümeyi desteklemek üzere mortgage tahvili alacağını söylemesi sonrasında Asya Borsaları yükselerek Ocak 2011'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemine yöneldi.

Satışlarının yüzde 72'sini Kuzey Amerika'da kaydeden Ryobi'lerin üreticisi Techtronic Industries Co.  yüzde 6 değer kazandı. Gelirinin yüzde 89'unu altın madenciliğinde kazanan Zhaojin Mining Industry Co., altın fiyatlarının 6 ayın zirvesine tırmanması sonrasında yüzde 12 tırmandı. Woori Investment&Securities Co. finansal şirketlerdeki yükselişi devam ettirerek yüzde 13 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.3 kazançla 123.75 puana çıkarak 7. gününü de artıda kapadı. Değer kaybeden her hisseye karşılık 6 hissenin değer kazandığı endeks bu hafta yüzde 3.9 artışla, Aralık'tan bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Fed'in yavaşlamayla mücadele için hiçbir hamleden kaçınmayacağını belirten Platypus Asset Management Ltd.'ın portföy yöneticilerinden Prasad Patkar risk iştahının kısa vadede yalnızca Fed'den ötürü değil, Çin ve Avrupa'daki politika yapıcılar arasında artan motvivasyondan da besleneceğini söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bu çeyrekte Avrupa'dan Çin'e teşvik önlemlerinin, Euro Bölgesi'ndeki borç krizi ve küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin önüne geçmesiyle yüzde 3.2 yükseldi. Asya borsaları tahmini kazançlarının 12.6 katından fiyatlanırken, bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 14.1 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12 katında seyrediyor.