Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Apple'ın iPhone 5'i satmaya başlaması ve bir raporun İspanya ve Avrupa Komisyonu'nun ülkeyi kurtarma fonuna yönlendirecek ekonomik reformlar konusunda çalışma yaptıklarını göstermesi üzerine yükseldi.

Apple yüzde 0.5 yükselirken, Google ve Amazon.com, Deutsche Bank tarafından hisselerine olan tavsiyelerin arttırılmasıyla yükseldi. Research In Motion Ltd., Sky tarafından Avrupa'da bazı tüketicilerin BlackBerry'nin durumundan etkilendiğini açıklamasıyla yüzde 2.4 düşüş yaşadı.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık vadelileri yüzde 0.3 artarak New York saatiyle 07:32'de 1,457.5 puana ulaştı. Dow Jones vadelileri 42 puan, yüzde 0.3, yükseliş göstererek 13,557 puan oldu.

Credit Suisse Group AG hisse araştırma direktörü Kevin Lyne-Smith, "Hisselerden elde edilebilecek çok değer var" diyerek büyümenin beklendiği asıl yerin ABD olduğunu ifade etti. Lyne-Smith, Apple'ın hala iyi bir pozisyonda olduğunu ve insanların istediği ürünleri elinde barındırmaya devam ettiğini ifade etti.

Hisseler, dün Financial Times'ın İspanyol Ekonomi Bakanı Luis de Guindos'un komisyonla, 27 Eylül'de açıklanması beklenen yüzeysel ekonomik reformlar konusunda çalışmalara devam ettiğini açıklamasının ardından gün sonuna doğru kayıplarını telafi etti.