Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Apple'ın iPhone 5'i satmaya başlaması ve Avrupa'nın İspanya için bir kurtarma paketini açıklayacağını gösteren raporların ortaya çıkmasıyla beraber yükseldi ve Standard & Poor's 500 Endeksi'nin geçtiğimiz haftaki kayıplarını sildi.

Halliburton Co., yükselen enerji hisseleriyle beraber yüzde 1.1'lik prim yaptı. Research In Motion Ltd., Avrupa'da bazı tüketicilerin BlackBerry'deki kesintiden etkilendiğini açıklamasıyla yüzde 2.4 düşüş yaşadı.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 artarak New York saatiyle 09:54'te 1,465.81 puana ulaştı. Dow Jones ise 36.62 puan, yüzde 0.3, yükseliş göstererek 13,633.55 puan oldu. bu raporun yazıldığı sırada S&P 500 hisselerinin işlem görme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 168 üzerinde seyrediyordu. Hisse hareketleri bugün vadeli hisselerin bitişiyle etkilenebilir.

Haverford Trust Co. şef yatırım yöneticisi Hank Smith, piyasaların bu hafta geçtiğimiz süreç boyunca yaşanan kazançları hazmettiğini söyledi. Smith, "Piyasalar bir iPhone sıçrayışı geçirebilirler. Aynı zamanda, İspanyol faizleri biraz da olsa gevşiyor ki bu iyiye işaret olabilir" dedi.