Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Geçtiğimiz hafta içerisinde anlaşmaya çok yakın olduğunu söylenen uluslararası kreditörler ve Yunanistan, "verimsiz görüşmelere" bir hafta ara vermeyi kararlaştırdı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) yapılan ortak açıklamaya göre "Misyon, Eylül'ün başından beri yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerde verimli tartışmalar içerisine girdi ve iyi gelişme gösterdi" denirken, Troyka ve Yunanistan'ın bu görüşmelere "kısa bir ara" verdiği söylendi.

Troyka, Yunanistan'a yaklaşık bir hafta sonra dönmeyi beklediğini yaptığı açıklamada belirtti.

Bir Yunan yetkilinin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada her iki tarafın anlaşmaya çok yakın olduğu ve Yunanistan'ın bütçe kesinti planlarını 9.5 milyar euroya kadar çıkardığı söylenmişti. Troyka'nın Yunanistan'dan ulaşmasını istediği rakam ise 11.5 milyar euro olarak biliniyor.

Aynı zamanda, Yunan işçi sendikaları ve bazı siyasi gruplar, maaş kesintileri, emeklilik maaşı kesintileri gibi önlemleri protesto etmek amacıyla grev hazırlıklarına başladı. Başbakan Antonis Samaras geçtiğimiz iki hafta boyunca koalisyon ortaklarının herhangi bir plan üzerinde anlaşmaya varmasını sağlayamadı.