Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple ve Samsung arasında uzun süredir devam eden ve dört kıtaya yayılan patent savaşında Almanya mahkemesi Samsung lehine karar verdi.

Samsung'un Galaxy ürünlerinde kendine ait yazılımları izinsiz olarak kopyaladığını iddia eden Apple, Mannheim Bölgesel Mahkemesi'nde görülen davayı kaybetti. Suwon isimli Güney Kore firmasından Jason Kim imzasıyla gelen bir e-maile göre mahkeme, Samsung'un touch-screen cihazlarında Apple patentlerini ihlal etmediği kararını verdi. E-mail'de yer alan iddia mahkeme sözcüsü Joachim Bock tarafından doğrulandı.

Geçtiğimiz haftalarda ABD mahkemesi tarafından Apple'a 1 milyar doların üzerinde tazminat ödemeye mahkum edilen Samsung, böylece 219 milyar dolarlık pazarda Apple ile rekabete devam edeceğini gösterdi.

Dün Samsung tarafından yapılan açıklamada, kararın Apple ürünleri karşısında Samsung'un herhangi bir kopyalama girişiminde olmadığını gösterdiğini söyledi.

Öte yandan yine Mannheim Bölgesel Mahkemesi, Apple'ın aynı sebepten dolayı Google'a açmak istediği davayı da reddetti.

Samsung karşısında aldığı zaferle geçtiğimiz haftalarda hisseleri hızla yükselişe geçen Apple'ın önümüzdeki hafta nasıl bir seyirde bulunacağını piyasalar gösterecek. Apple, bu hafta sonu 10 milyon iPhone satarak yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.