Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


Portekiz'in merkez sağ hükümeti başbakanı Pedro Passos Coelho, Başkan Anibal Cavaco Silva ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, hükümetin sosyal güvenlik hizmetlerinde vergi artışına gitme planlarını iptal ettiğini duyurdu.

Portekiz Başkanı ve Başbakanı'nın Cuma günü yapılan görüşmesi sırasında başkanlık sarayının dışarısında toplanan kalabalık grup sloganlar atarken, BBC'nin haberine göre 5 kişi gözaltına alındı.

Portekiz'in 78 milyar euroluk (101 milyar dolar) kurtarma paketini hazırlayan uluslararası kreditörler, Coelho hükümetine bütçe açığını düşürmesi için daha önceden ekstra 1 yıl süre vermişti. Hükümet, bu açığı kapatmanın yollarından biri olarak ise sosyal güvenlik hizmetleri için alınan katkı payını yüzde 11'den, yüzde 18'e çıkarmayı planlıyordu.

Hükümetten yapılan açıklamada, karşılıklı anlayış çerçevesinde bu vergi arttırımı yerine başka alternatiflere yönelmek fikrine açık olunduğu belirtildi. BBC' nin Portekiz'in haftalık gazetelerinden Expresso'ya dayandırdığı iddiaya göre ise Başbakan Coelho vergi arttırımı yerine çalışanlara verilen tatil yardımlarında kesintiye gitmeye hazırlanıyor.