Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa'nın ikinci büyük ekonomisi Fransa'nın başbakanı Jean-Marc Ayrault, Yunanistan'a kurtarma paketinin şartlarını yerine getirmesi için daha fazla zaman verilmesinin gerektiğini söyledi. Fransız başbakan, bu sözleriyle önde gelen bir Euro ülkesi tarafından 174 milyar euroluk kurtarma paketinin sıkı şartlarının gevşetilmesi konusunda en net çağrıya işaret etti.

Almanya'nın Atina karşısındaki sert tutumu karşısında net bir tavır alan Ayrault, Yunanistan'ın eurodan çıkışının "yönetilemez" ve "Avrupa projesinin sonunun başlangıcı" olabileceği konusunda uyardı.

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Fransız haber sitesi Mediapart'a röportaj veren Ayrault, "Yunanistan'a, özellikle vergi reformu olmak üzere reformlara bağlı kalması kaydıyla, daha fazla zaman tanınabileceğini" söyledi.

Ayrault'un açıklaması, Paris'in, Atina'ya yardımcı olmasına ilişkin en net çağrıya işaret etti. Fransa daha önce resmi makamlardan olmasa da, Yunanistan'a kemer sıkma programlarında 2 yıl ekstra süre verilmesine olumlu baktığını göstermişti.

Uluslararası Para Fonu Başkanı ve eski Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, geçtiğimiz hafta böyle bir hamlenin seçenek olarak değerlendirilebileceğini söylemişti.