Advertisement

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile yaptıkları maçın ardından Akhisar Belediyespor maçını kayıpsız kapatmaktan ötürü memnun olduklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, Avrupa kupası maçları sonrası ligde yapılan karşılaşmaların her zaman tehlikeli olduğunu vurgularken, ''Özellikle Avrupa dönüşü konsantrasyon eksikliği zaman zaman pahalıya mal olabiliyor ama bugün maça iyi bir şekilde hazırlandığımız görüldü. Maça iyi başladık, iyi götürdük ve iyi bitirdik. Oyuncularımı ciddiyetlerinden ötürü kutluyorum'' dedi.

Futbolun ciddi bir oyun olduğuna dikkati çeken tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

''Futbolda böyle şeylere yer yok. Hepimiz çok sürprizler gördük. Bugün bir sürpriz yaşamadığımız için, kazandığımız 3 puan için mutluyum. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United gibi ciddi bir rakiple oynayıp döndük. Bunların hepsini hesap edince, haftayı böyle kapatmak önemli. Sahada temposu düşmeyen, kontrolü elinde bulunduran bir Galatasaray vardı. Kalemizde de hiç tehlikeli yaşamadık, bu da önemli. Uzun zamandır oynamayan arkadaşların performansı da bizi sevindirdi. Oyuna sonradan girenlerin iştahı, isteği de sevindirici. Hep beraber daha değişik arkadaşları da göreceğiz.''



-''Riera iyi işler yapacak''

Terim, bu sezon ilk kez forma şansı verdiği İspanyol oyuncu Albert Riera'nın performansını beğendiğini aktardı.

Savunmanın solunda görev alan oyuncunun hatasız oynadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, ''Orada bize iyi işler yapacak. Bugün oldukça iyi oynadı. 'Hatasız oynadı' diyebilirim. Uzun süredir oynamamasının fiziki eksikliği vardı ama giderecektir. Ondan en iyi verimi almaya çalışacağız. Hakan Balta ve Çağlar Birinci ile beraber o mevkiden inşallah bize sıkıntı yaşatmayacaklar'' diye konuştu.

Hamit Altıntop'un giderek artan performansına da değinen Terim, ''Hamit önemli bir oyuncu. Son maçta da takımın en iyilerindendi. Katkı sağlıyor ve daha da katkı sağlayacak. Sahanın içinde değişiklik yapmadan oyuna müdahale etme şansımızı kullanabileceğimiz ender isimlerden biri. Birçok mevkide oynayabilir. Hamit, Galatasaray'a yakışan bir oyuncu'' dedi.



-''Takımdaki herkese ihtiyacımız olacak''

Fatih Terim, kadroda bulunan tüm oyuncuları kullanacaklarını vurgularken, şunları söyledi:

''Önemli olan bütün kulvarlarda kalabilmek. Bunu yaptığımız sürece başarılıyız demektir. Eğer imkan olursa hep beraber oynayacağız. Bir oyuncunun tüm bu tempoyu kaldırması mümkün değil. Takımdaki herkese ihtiyacımız olacak. Böyle bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bazıları kadronun dışında kalıyor, rotasyon deniyor ama ben görev değişimi diyorum. Herkes hazır olacak. Bugün Burak ve Sercan'la oynadık, yarın Elmander ve Umut ile oynayabiliriz. Oyun anlayışında değişiklik olmadığına göre sadece isimler değişir. Roller değişmeyecektir. Adil bir terazi ile tartarak, maçına göre düşünerek o şansları veririz.''

Akhisar Belediyespor maçında Burak Yılmaz'ın Sercan Yıldırım'a, Hamit Altıntop'un da Burak Yılmaz'a kendi fırsatları olmasına rağmen verdikleri gol paslarının hatırlatılması üzerine ise Fatih Terim, ''Bunlar hoş şeyler. Bir sevgi ortamı gelişmişse, bunun içinde her şeyi halledebiliriz. Burak herhalde, 'Sercan atarsa morali gelir' diye düşündü. Bu ulvi bir şey, hoş bir şey. Bunun şifresi, sevgi. Böyle takım oluyorsunuz. Kaybedebilirsiniz veya kazanabilirsiniz, ama sevgi hiç gitmemeli'' şeklinde görüş belirtti.



-Transfer dedikoduları

Fatih Terim, Manchester United maçı sonrası Muslera, Selçuk İnan ve Semih Kaya ile ilgili transfer haberlerinin çıkmasıyla ilgili, şu ifadeleri kullandı:

''Transfer haberlerine bayılırız hep. İstenmek çok güzel bir şeydir. İsteniyorlarsa mutluluk duyarız. Başkanım ve yöneticilerim de aynı fikirde. Ama bir görelim. Bize müracaat eden yok. Muslera'nın menajerinin ücretini artırmak için geleceği yazılıyor. Orada 5 senelik mukavele var. Burası ciddi bir kulüp. Dünyanın en iyi kulüplerinden biri olmaya çalışan, aday olan bir kulüp. Öyle bir şey yok. Bunlara alet olmamakta fayda var. Hangi oyuncumuzu isterlerse buyursunlar. Bunda sakınca yok.''



-''Bu köprülerin altından daha çok sular akacak''

Tecrübeli çalıştırıcı, Galatasaray'ın 5. hafta sonunda 13 puanla lider olmasını nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soruyu, ''Güzel sonuçlarla gidiyoruz. Basın olarak bizi biraz sarstınız. Haklıydınız, goller yiyorduk. Son 2 haftada gol de yemiyoruz ve gollerimizi atmaya devam ediyoruz. Daha ligin başındayız. Konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu köprülerin altından daha çok sular akacak. Alabildiğimiz kadar puan, kazanabildiğimiz kadar maç biriktirmek zorundayız. Çünkü trafiğimiz çok sıkışacak. Bu kredileri orada kullanmak için bunlar şart. Çok ciddi rakiplerimiz var. Lig yarışını 5-6 takımın bırakmayacağını düşünüyorum. O yüzden çok gitmemiz gereken yol, yapmamız gereken çok iş var'' şeklinde yanıtladı.



-Manchester United maçındaki penaltı pozisyonu

Basın toplantısının sonunda Manchester United maçının hakemi Wolfgang Stark'ın yönetimine değinen Fatih Terim, özellikle ilk dakikalarda verilmeyen penaltı pozisyonuna tepkisini sürdürürken, Türk hakemleri için de artık daha dikkatli konuşulmasını istedi.

Manchester United maçını sonradan tekrar izlediğini aktaran sarı-kırmızılı çalıştırıcı, ''Skandal bir hakem. Not verenin de notu bolmuş. Bunların hakemlikleri kalmamış bu yaştan sonra. Alex Ferguson'la maçtan sonra bir görüşmemiz oldu. Zaten Vidic de söyledi penaltı olduğunu. Kare kare 3 gündür onu izliyoruz. Bu 5. hakemler niye var, onu merak ediyorum. Pozisyon 3 metre önünde oluyor. Olanı da bozuyorlar, doğallığı bozdukları gibi. Herkes bizim hakemlerle ilgili daha dikkatli davranmalı, ben dahil. Gerçi 1,5 senedir konuşmuyorum ama bu yönetimi gördükten sonra kimse ağzını açmamalı'' diye konuştu.

Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) grubundaki rakiplerinden Cluj'un deplasmanda Braga'yı yenmesinin de büyük sürpriz olduğuna değinen Terim, ''Cluj'un yeneceğini kimse tahmin etmiyordu. Öngörülemeyen bir şeydi. Ama futbol bunun için çok sevilen bir oyun. Grupta değişmeyen tek şey, Galatasaray'ın kazanması gereken maçlar ve alması gereken puanlar. Cluj'un orada kazanması önemli bir başarı çünkü. Grupta her puanın, golün dikkatli hesaplanması gerekiyor'' ifadeleriyle sözlerini tamamladı.