Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Fransa ve Almanya'nın Euro Bölgesi için bir bankacılık birliği takvimi konusunda görüş birliğine varamaması ve Çin'den gelen verilerin imalatçıların iyimserliğini yitirmeye başladığını göstermesiyle düşerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste 3. gün düşmesine sebep oldu.

Apple, iPhone 5'ten üç gün içerisinde 5 milyonun biraz üzerinde sattığını açıklayarak analistlerin beklediği 10 milyonluk rakamın altında kalmasının ardından yüzde 1.4 geriledi. Facebook, yüzde 4.4 değer kaybederken, US Steel Corp., Peabody Energy Corp. ve Micron Technology, Inc. en az yüzde 2.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:43'te yüzde 0.4 gerileyerek 1,454.47 puana indi. Dow Jones Endeksi ise 36.60 puan, yüzde 0.3, düşüşle 13,452.87 puan oldu. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 5 üzerinde gerçekleşti.

Küresel hisseler, özellikle Alman Şansölye Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bankacılık birliği konusunda anlaşmaya varamaması sonrası geriledi. Alman iş güveni Eylül ayında beklenmedik bir şekilde düşüş gösterdi. Çinli imalatçılar ve perakendeciler ise satış konusunda iyimserliğini yitirmesiyle istihdam kesintilerine başladılar.