Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Emtialar, bugün açıklanacak ABD Tüketici Güveni ve konut verilerinin büyük ihtimalle ilerleme kaydedildiğini göstereceği iyimserliğiyle değer kazandı. İspanyol ve İtalyan tahvilleri geriledi.

24 ham maddenin yer aldığı Standard & Poor's GSCI Endeksi, petrol ve metallerin yükseliş kaydetmesiyle New York saatiyle 07:30'da yüzde 0.8 yükseldi. İki yıllık İspanyol tahvilleri ise 11 baz puan artarak yüzde 3.15'e çıkarken, benzer vadeli İtalyan tahvilleri ise 6 baz puanlık artışla yüzde 2.32 oldu. 10 yıllık ABD hazine tahvilleri üst üste 7. gün yükselirken, bu yükseliş dönemi Mayıs 2011'den bu yana en uzun periyod oldu. Euro çok fazla değişmeyerek 1.2929 dolar civarında seyretti. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1 yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi kazanç ve kayıplar arasında gel gitler yaşadı.

Bugün açıklanacak veriler öncesi görüş belirten ekonomistler, Amerikalı tüketiciler arasında güvenin büyük ihtimalle yükseldiğini ev konut fiyatlarını gösteren bir endeksin de Temmuz ayında son 2 yılın en büyük çıkışını kaydetmiş olabileceğini ifade etti. İspanya'nın 4 milyar euroluk 3 ve 6 yıl vadeli tahvil satmasıyla faizler yükselirken, İtalyan tahvillerinin satıldığı bir ihaleye talep düştü. Avrupa'daki borç krizine yönelik çözüm konusunda uzlaşmanın daha da azaldığı söylentileriyle euro günün erken saatlerinde düşüş yaşadı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde dün yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın karşı karşıya olduğu finansman açığının şu anda tartışılan bütçe önlemleriyle kapanmasının mümkün olmadığını söyledi. Öte yandan Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Euro Bölgesi üyelerinin borçları paylaşmaları ve bir bankacılık birliği kurmaları gerektiğini ifade etti.