Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Halk Leasing'den yapılan açıklamada 19 - 21 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen tahvil ihracının tutarını gelen talep doğrultusunda artırıldığı belirtildi.

Halk Leasing açıklamasında, 24 ay vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli ve 75 milyon lira olarak planlanan ihraçta toplam talebin 108 milyon liraya ulaşması nedeniyle, tutarın 100 milyon lira olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.

Halk Leasing'in bu sayede getiri oranı benzer vadedeki devlet iç borçlanma senetlerinin getirisi üzerine ek 175 baz puan olarak belirlenen tahvile olan bireysel yatırımcı talebinin yüzde 100, kurumsal yatırımcı talebini ise yüzde 90 oranında karşılandığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Leasing Genel Müdürü Neşe Er, sürece ilişkin şunları söyledi:

''Halk Leasing olarak reel sektöre sunduğumuz finansal kiralama hizmetinin kapsamını ve kaynağını artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracına, kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcılar da büyük ilgi gösterdi. İhraç sayesinde temin ettiğimiz kaynağı yatırımların uzun vadeli finansmanına yönelik kullandıracağız.''