Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların hizmet sanayiinin genişlediği işverenlerin biraz daha istihdam yarattığını göstermesi muhtemel verileri beklemesiyle çok değişmedi.

Best Buy Co., şirket kurucusu ve satın alacak firmaların, şirket mali kayıtlarını detaylarıyla incelediği açıklamasının ardından yüzde 6.1'lik bir sıçrayış gerçekleştirdi. Marketler zinciri Supervalu Inc., özel hisseler içerisinde ilgi uyandırdığı fısıltısıyla Almanya işlemlerinde yüzde 6.1'lik bir ralli yaptı.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:18'de yüzde 0.1'den az düşerek 1,439.8 puana geriledi. Gösterge endeksi dün seansın son saatlerinde, Apple hisselerinin tekrar sıçrayışa geçmesinin yarattığı etkiyle kayıplarını sildi. Dow Jones vadelileri 5 puan düşerek 13,406 oldu.

Barclays Plc'nin Ortadoğu, Avrupa ve Africa baş yatırım stratejisti Kevin Gardiner, "Biraz kar alımı hiç de sürpriz olmaz" diyerek, neyin iyi gidebileceğinden ziyade neyin kötü gidebileceğine bakan kurumsal yatırımcı ve özel müşterilerin sayısının bol olduğunu vurguladı.

Hisseler bugün Avrupa ve Asya'da, Çin hizmet sanayiinin Eylül ayında Mart 2011'den bu yana en yavaş hızda genişlemesiyle gerilerken, Euro Bölgesi hizmet ve imalat sanayileri daralmalarını 8. aya taşıdı.