Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomi ve sosyal istikrar konularında çok iyimser görünmeyen Societe Generale'nin stratejisti Dylan Grice, hiç olmadığı kadar endişeli olduğunu ve önümüzdeki onyılların, nesilleri etkileyen "Büyük Huzursuzluk" dönemi olabileceğini söyledi.

Grice, bu huzursuzluğun ardındaki sebep olarak ise merkez bankalarının küresel çapta parasal genişlemeyi gösterdi.

Business Insider'ın yer verdiği Grice'in bir yorumunu kaynak olarak gösteren habere göre Sociecete Generale stratejisti, "Tüm gördüğüm, para birimlerinin değerinin daha fazla düşmesi, daha fazla beklenmedik sonuçlar ve daha fazla sosyal  huzursuzluk" diyerek, Küresel Huzursuzluk endişesinden ötürü sığınılacak liman varlıklarının yükseleceğini öngördü.

Finansal tarihin en  büyük kredi enflasyonuna tanıklık ediyor olabileceğini belirten Grice, durumun parayı fakirden alıp zengine dağıtmaktan ibaret olduğuna dikkat çekti.

Grice sosyal parçalanmann başladığının altını çizerek, "Yüzde 99 yüzde 1'i suçluyor, yüzde 1 yüzde 47'yi suçluyor, özel sektör kamu sektörünü, kamu sektörü de beklentileri. Gençler yaşlıları, ayrıca herkes de zenginleri suçluyor. Ancak hükümet ya da merkez bankalarının davranışlarını sorgulayan çok az" dedi.