Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsası, ABD'de özel sektör istihdam ve hizmet sektörü verilerinin beklentinin üzerinde gelmesinin, Çin ekonomisine ilişkin endişeleri gevşetmesi üzerine yükseldi; Standar&Poor's 500 Endeksi 3. gününde de artıda kapadı.

PulteGroup Inc., mortgage başvurularının son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla konut inşaatçılarının Temmuz'dan bu yana en büyük rallisine öncülük etti. Best Buy Co., şirketin kurucusu ve destekçi firmaların, şirketin parasal durumunu yakından izlediğini gösteren rapor üzerine yüzde 4.7 değerlendi. Bilgisayar üretici Hewlett-Packard Co., CEO'su Meg Whitman'ın çabalarının yakın zamanda işe yaramamasından ötürü beklentinin altında 2013 kârı öngörmesi üzerine yüzde 13 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,450.99 puana yükselerek, üç günlük  kazancını yüzde 0.7'ye genişletti. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1 artışla 13,494.61 puana çıktı. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 6.2 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın yüzde 4.4 üzerinde seyretti.

Dünkü verilerin ABD'nin resesyona ilerlemediğinin net bir göstergesi olduğunu söyleye Omnivest Group LLLC'nin yatırım genel müdürü Thomas Sowanick, yatırımcıların gelecek konusundaki iyimserliğini biraz artttığını belirtti.