Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc.'in teknoloji hisselerini aşağı çekmesi ve Avrupalı maliye bakanlarının, bölgedeki borç krizini görüşmek üzere toplanmasının etkisiyle New York Borsası ekside kapandı.

Apple Inc. yüzde 2.2 değer kaybetti ve şirketin piyasa değeri 600 milyar doların altına geriledi. Dünyanın en byüük sosyal ağ şirketi Facebook Inc., BTIG LLC'nin şirketin notunu düşürmesi üzerine yüzde 2.4 düşüş kaydetti. Dünyanın en büyük video üyelik şirketi Netflix Inc., Morgan Stanley'nin not artışının sonrasında yüzde 10 primlendi.

Standard&Poor's 500 Endeksi geçtiğimiz haftayı yüzde 1.4 yukarıda kapamasının ardından yeni haftanın ilk gününde yüzde 0.3 kayıpla 1,455.88 puana geriledi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.2 düşüşle 13,583 puana indi. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 4.1 milyar hisse ile 3 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Avrupa'daki sorunların yenilendiğini belirten KeyCorp'un özel bankacılık biriminin yatırım genel müdürü Bruce McCain, "Yatırımcıların dünyadaki sorunların uzaklaşmadığının farkına varmasıyla heyecanlarının da azaldığı bir döneme geri döndük" dedşç

Euro Bölgesi maliye bakanları dün İspanya'nın çabaları ve bankacılıkta daha sıkı işbirliği konularını görüşmek üzere Lüksemburg'da bir araya gelirken, Almanya Başbakanı da 2009'dan bu yana ilk kez gerçekleştireceği Yunanistan ziyaretine hazırlandı.