Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri yükselirken, emtialar çıkışa ara verdi ve hisseler IMF'nin küresel büyüme tahminlerini kesmesiyle dalgalı bir seyir izledi. Euro, Alman Şansölye Angela Merkel'in Yunan Başbakan Antonis Samaras'la buluşmasından önce zayıfladı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri New York saatiyle 07:23'te 4 baz puan geriledi. 24 emtianın bulunduğu Standard & Poor's GSCI endeksi günün erken saatlerinde yüzde 0.7'ye kadar yükselirken bu çıkışı daha sonra yüzde 0.4'e indi, Stoxx Europe 600 Endeksi ise çok fazla değişmedi. Euro, 16 büyük para biriminin 13'ü karşısında gerilerken, Avustralya doları 3 ayın en düşük seviyesinden tekrar sıçrayışa geçti. Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 2'lik bir prim yaptı.

IMF bugün yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin 2009 resesyonundan bu yana en düşük seviye olan yüzde 3.3 oranında büyüyeceğini söyleyerek, Temmuz ayındaki yüzde 3.5'lik tahminini aşağı çekmiş oldu. Avrupa finans bakanları dün yapılan bir toplantıda Yunanistan'ın harcama kesintilerini överken, İspanya'ya ilave bütçe kesintileri konusunda baskı yapmayı reddetti. ABD 3. çeyrek kazanç sezonu bugün Alcoa Inc. ile başlarken, aynı zamanda bugün S&P 500'ün rekor kapanışı olan 1,565.5'in beşinci yıl dönümü.