Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, bölge finans bakanlarının Lüksemburg'da toplanarak borç krizini görüştüğü sıralarda düşerek dün yaşanan bir haftanın en büyük satışını da genişletmiş oldu.

Alcatel-Lucent SA, Credit Suisse Group AG'nin, zayıflamanın 3. çeyrekte de devam edeceğini açıklamasının ardından son 23 yılın en büyük düşüşünü yaşadı. Vedanta Resources Plc maden kaynaklarındaki yükselişe öncülük ederken, Avrupa'daki kayıpları da sınırlamış oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.5 düşerek 269.98 puana geriledi. Endeks dün Dünya Bankası tarafından Doğu Asya ekonomik büyüme beklentilerinin düşürülmesiyle yüzde 1 geriledi ve bu yıl genelindeki yükselişini yüzde 11'e indirdi.

RMG Wealth Management şef yatırım yetkilisi Stewart Richardson, adeta bir "ip çekme oyunu" yaşandığını belirterek, "Bir tarafta piyasa temelleri gittikçe düşüyor, diğer tarafta ise piyasaların daha da yukarı çıkması için yeterli olan para basımı var. Orta vadede çok dikkatliyiz ve piyasadan gelecek bir sinyali bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulusal gösterge endeksleri 18 Avrupa piyasasının 14'ünde düştü. Birleşik Krallık FTSE 100 Endeksi yüzde 0.8 gerilerken, Almanya DAX Endeksi yüzde 0.9, Fransa CAC 40 Endeksi de yüzde 0.7 kayıp yaşadı. Euro, Londra saatiyle 16:26'da 1.2882 dolara gerileyerek 3 Ekim'den bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu.