Advertisement

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Yarış Kompleksi'nin ihalesine 5 firmanın teklif verdiğini söyledi.

İstanbul Park Yarış Kompleksi'nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkına ilişkin ihale öncesi İTO Eminönü Merkez Bina'da basına açıklama yapan Yalçıntaş, ihaleye Eylül Tarım Oto Kiralama LTD. Şirketi, İstanbul MC Yarış Sporları, Özyacızı İnşaat Elektrik LTD. Şirketi, CNR Uluslararası Fuarcılık AŞ ve Ayhanlar Hazır Beton İnşaat AŞ'nin katıldığını belirtti.

Yalçıntaş, teklif veren 5 firmanın açık artırmaya çağrıldığını, kira bedeline 3 milyon liradan başladıklarını bildirdi.

Yalçıntaş, ''Alan şirket 10 yıllığına sahibi olacak. Daha sonra vakıflara geçecek. Alan şirket vakıflarla anlaşırsa işletmeye devam edecek. Bu konuda vakıfların bir sorun çıkaracağına inanmıyorum'' dedi.

İstanbul Park Yarış Kompleksi'nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkına ilişkin ihaleyi İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi kazandı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Yarış Kompleksi'nin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkına ilişkin ihale sonrası İTO Eminönü Merkez Bina'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleye Eylül Tarım Oto Kiralama LTD. Şirketi, İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi, Özyacızı İnşaat Elektrik LTD. Şirketi, CNR Uluslararası Fuarcılık AŞ ve Ayhanlar Hazır Beton İnşaat AŞ'nin katıldığını söyledi.

Yalçıntaş, teklif veren 5 firmanın açık artırmaya katıldığını ve ihaleyi açık artırma sonucunda 9,1 milyon liraya İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi'nin kazandığını bildirdi.

-''İstanbul Parkı, Ortadoğu'nun en büyük spor kompleksi haline getireceğiz''

İstanbul MC Yarış Sporları LTD Şirketi temsilcisi Adem Moğol, ihalenin zorlu ve çekişmeli geçtiğini belirterek, ''İstanbul Parkı, Ortadoğu'nun en büyük spor kompleksi haline getireceğiz. Motor yarışları konusunda üstümüze düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz. Geniş konseptte bir yatırım düşünüyoruz, bir tek yarış yapma düşüncesinde değiliz. Avrupa'da çok büyük bir grubuz. İhale 17 tur döndü, bizi epey terlettiler. İnşallah hepimiz için hayırlı olur'' diye konuştu.