Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'la da davalık oldu. Bordo mavili kulüp, Engin Baytar ve Burak Yılmaz'ın transferinden doğan yüzde 18'lik KDV'yi icra yoluyla tahsil etmek için girişimlere başladı.
Şike davasından sonra Fenerbahçe ile ilişkileri gerilen Trabzonspor, bir başka İstanbul takımı olan Galatasaray'la da KDV krizi yaşıyor.

1 milyon 100 bin euro'ya Engin Baytar'ı, 5 milyon euro'ya da Burak Yılmaz'ı Galatasaray'a satan bordo mavili kulüp, bu transferlerden doğan yüzde 18'lik KDV'yi Galatasaray'dan talep etti.

Sarı-kırmızılı kulübe ihtarname çeken Trabzonspor yönetimi, "Böyle bir ödeme yapılması söz konusu değildir" cevabı aldı. Bunun üzerine maliyeye başvuran Trabzonspor, yönetmelik gereği haklı bulundu.
Bordo mavili yönetim yüzde 18'lik KDV'yi icra yoluyla tahsil etmek için girişimlere başladı.

Konuyla ilgili konuşan Galatasaray ikinci başkanı Ali Dürüst, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek, "Bu konuyla ilgili kanun tam olarak açık ve net değil. Açıkcası bugüne kadar böyle bir durum yaşanmadı. Transferlerde böyle bir ödeme yapılmıyordu. Nasıl bir sonuç çıkacak biz de merak ediyoruz" dedi.

Şimdi gözler maliyenin bu konuda vereceği karara çevrildi.