Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD tahvilleri, toplamda 66 milyar dolarlık 3 kuponlu tahvil satış ihalesinin 21 milyar dolarlık ikinci satışından önce düşerek 10 yıllık tahvil faizlerini iki haftadan biraz daha uzun bir sürenin zirvesine çıkarttı.

30 yıllık tahviller, Fed'in bugün Bej Kitap'ı açıklamasının öncesinde geçtiğimiz 5 günde 4. düşüşünü kaydetti. Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, Fed tarafından ABD ekonomik büyümesini canlandırmak için gerçekleştirilen varlık alımının dünya ekonomisinin de yararına olacağını dile getirdi. ABD tahvil faizleri, yatırımcıların bugünkü Rajoy - Hollande toplantısından İspanya'nın bir kurtarma fonu isteyip istemeyeceğini beklemesiyle yükseldi.

CRT Capital Group LLC hükümet tahvil stratejisi direktörü David Ader, arzın olduğunu ifade ederek, "Şu anda ufukta görülen en yakın şey. Faizler bu seviyelerde çok cazip değil" dedi.
 
10 yıllık gösterge tahvil faizleri 3 paz puanlık yükselişin ardından New York saatiyle 09:02'de yüzde 1.74'e çıktı. Faizler daha önce yüzde 1.75'e dokunarak 24 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Bugün satılması planlanan 10 yıllık tahviller işlem öncesi hareketlerde yüzde 1.75'lik getiri sağlayarak, bir önceki satışın yüzde 1.764'lük getirisinden aşağı inmiş oldu.