Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD hisse senetleri, sanayi üretimi verisinin beklenenden hızlı artması ve şirket karlarının analistlerin projeksiyonlarının üzerinde çıkmasından destek buldu. Bunun sonucu, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yükselişini ikinci güne taşıdı.

Johnson & Johnson, 2012 yılı için kar tahminlerini artırmasının ardından yüzde 1.5 ralli yaptı. Sprint Nextel Corp., konuya yakın kaynakların, şirketin Clearwire Corp.'u satın almayı planlamadığını kaydetmesinin ardından yüzde 0.9 değer kazandı. Citigroup Inc., CEO Vikram Pandit'in istifası sonrası yüzde 0.2 yükseldi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 artarak, New York saati ile 09:49'da 1,448.38 puana çıktı. Hisse senetleri dün, ABD'de perakende satışların artması ve Citigroup Inc.'nin karının beklenenden iyi çıkmasının desteği ile ralli yapmıştı. Dow Jones Endeksi 91.30 puan ya da yüzde 0.7 yükselerek 13,515.53 puana ulaştı. S&P 500'deki şirketlerin toplam işlem adedi, bu rapor yazıldığı sırara, 30 günlük hareketli ortalamasının yüzde 31 üzerindeydi.

Florham Park, New Jersey'de Stifel Nicolaus & Co. fon yöneticisi Chad Morganlander, "Yatırımcılar, ABD'de kar ve ekonomik verilerin beklenenden iyi çıkması ile birlikte tekrar riskli varlıklara gidiyor" dedi ve "ekonomik büyüme, bu sabahki umut ışıklarına karşın yavaş kalmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, S&P 500'de 80'in üzerindeki şirket bu hafta kar rakamlarını açıklayacak. 9 Ekim'de başlayan 3'ncü çeyrek kar döneminde, şimdiye dek karını açıklayan 48 şirketin 35 beklenenden daha iyi sonuç açıkladı.  Intel Corp. ve International Business Machines
Corp. bugün piyasa kapandıktan sonra kar rakamlarını açıklayacak.