Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD vadelileri ve Avrupa hisseleri, ABD işsizlik başvurularının beklenenden daha yüksek gelmesiyle düştü. İspanyol tahvilleri, bir ihalede beklenenden daha fazla satış yapılmasıyla yükselişlerini 3. güne taşırken, yen Çin verilerinin, Asya'nın en büyük ekonomisinde istikrar belirtileri göstermesiyle zayıfladı.

Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri New York saatiyle 09:09'da yüzde 0.4 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 kayıp yaşarken, Nestle SA yüzde 2.1 düştü ve Remy Cointreau SA da değer kaybı yaşadı. 10 yıllık ABD hazine tahvilleri 3 günlük düşüşe ara verdi, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.2'lik bir sıçrayış gerçekleştirdi. İsveç kronu, merkez bankası başkanının, faizleri düşük tutmakta bazı risklerin bulunduğunu söylemesinin ardından sıçradı.

Beklenenden daha çok ABDli geçtiğimiz hafta işsizlik başvurusunda bulunarak, çeyreğin başlangıcında mevsimsel değişiklikler için gevşeyen bir adaptasyonu yansıtmış oldu. İspanya 2015, 2016 ve 2022 vadeli toplam 4.61 milyar euroluk (6 milyar dolar) tahvil satarak, 4.5 milyar euroluk hedefinin üzerine çıktı. Alman Şansölye Angela Merkel, Brüksel'de Avrupalı liderlerin buluşması öncesi kıtanın dramatik bir durumla karşı karşıya olduğunu ve hükümetlerin krizi çözmeye yönelik kararlılıklarını düşürmelerinin "ölümcül" olabileceğini ifade etti.