Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun CEO'su Muhammed El-Erian, ABD'deki ekonomik verilerde son zamanlarda bir miktar güçlenme görüldüğünü, bunun biraz da siyasetçilerin kenarda kalarak işlere karışmamalarından kaynaklandığını söyledi.

"Amerikan ekonomisi hız kazanmaya çalışıyor" diyen El-Erian, CNNMoney'ye verdiği röportajında, istihdam, perakende satış ve Tüketici Güveni verilerine dikkat çekti.

Perakende satışlar Eylül'de yüzde 1.1 artış kaydederken, Thomson Reuters/University of Michigan'ın Ekim ayına ait öncü tüketici güveni verilerinin de 83.1 puan ile 5 yılın zirvesine işaret ettiğini belirtti.

İlerlemelerde Fed'in çabalarının da hakkının verilmesinin gerektiğini söyleyen El-Erian, bu gelişmenin bir sebebinin de Washington'da önümüzdeki aylarda neler olacağını görmeyi bekleyen politikacıların kenarda bir müdahalede bulunmaması olduğunu savundu.

El-Erian, "Bu da bize, eğer politikacılar biraz yoldan çekilirse, ekonominin iyileşmeyi sürdüreceğini söylüyor" dedi.

Beyaz Saray'ın sonsuza kadar önlenemeyeceğini söyleyen El-Erian, ancak politikacıların biraz kenarda kalarak daha çok mali uçurum ve diğer konulara eğilmesinin ve bu noktalarda devreye girmesinin önemli olduğunu belirtti.