Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Microsoft Corp. ve Google Inc.'in beklentinin altındaki kazanç rakamlarının teknoloji hisselerini aşağı çekmesiyle Asya Borsaları geriledi; MSCI Asya Psifik Endeksi son 4 günün ilk düşüşünü kaydetti.

Internet portalı Yahoo Japan Corp. yüzde 2.7 düştü. Japon fabrika robotu üreticisi Fanuc Corp., Philadelphia bölgesinde imalatın beklentinin üzerinde büyümesinin ardından yüzde 3.2 değerlendi. İlaç üreticisi Kyowa Hakko Kirin, ilaçlarından birinin denemelerini durdurması üzerine yüzde 6.2 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 123.53 puana geriledi. Değer kazanan her 4 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybettiği endekste bu haftanın kazançları yüzde 2.3'e çıktı.

Kazançların, birkaç ay önce görülen ekonomik zayıflamayı yansıttığını, bu sebeple bilançoların eski olduğunun söylenebileceğini belirten AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım stratejileri müdürü Shane Oliver, daha güne yakın piyasada ekonomik veriler ve önceki dönemi gösteren kazanç rakamları arasında bir çekişme olduğunu söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi 4 Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden, dünya genelindeki telvik önlemleri sayesinde yüzde 14 sıçradı. Asya borsaları tahmini kazançlarının 13.1 katından; Standard&Poor's 500 Endeksi ise 13.9 katından fiyatlanıyor.