Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupalı liderlerin 6,000 Euro Bölgesi bankasının 2014 yılı başından itibaren regüle edilmesi için bir hedef belirlemeleri ile birlikte düştü. ABD endeks vadelileri fazla değişmezken, Asya hisse sentleri değer kaybetti.

Aggreko Plc, kötü kredilerin tüm yıl sonuçlarını etkileyeceğini açıklamasının ardından yüzde 6 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 08:06'da 275.57 puana indi. Gösterge endeks, haftalık bazda yüzde 2.3 yükselişe yöneldi ve bu, Haziran ayından bu yana en hızlı haftalık çıkışı işaret ediyor. Endeks halen, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının sınırsız tahvil alımına ilişkin bir plan konusunda anlaşmaya varması ve Fed'in üçüncü çeyrek parasal genişleme programını açıklamasının desteği ile, 4 Haziran'da gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 18 yukarıda. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı fazla değişmezken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Londra'da Capital Spreads traderı Jonathan Sudaria, "Boğalar, bu haftanın kazancının oldukça güçlü bir seviyeye gelmesi ile birlikte, bugün biraz soluklanmaya hazırlanıyor görünüyor" dedi ve "Bu hafta açıklanan önemli ekonomik verilerden kötü sürpriz çıkmaması ve İspanya ve Yunanistan konusundaki iyimser görünümün halen sürmesi ile birlikte, traderlar, kazançlarından ve yukarı trendin sürmesinden memnun olabilirler" şeklinde görüş bildirdi.