Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kahramanmaraş Belediyesi, kiracıların evi boşalttıktan sonra ev sahiplerinin kabarık su faturalarıyla karşılaşması ihtimalini ortadan kaldıran ''ön ödemeli sayaç dönemini'' başlattı.

Kahramanmaraş Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ön ödemeli sayaçlarda bulunan akıllı kart sayesinde aboneler, bedelini peşin ödeyecekleri miktar kadar su kullanabilecekler.

Yeni uygulamayla her sayaca bir abone kartı tanımlanacak. Abonenin istediği miktarda yüklediği kredi, akıllı kart aracılığıyla sayaca aktarılacak. Kredinin bitmesi halinde su sayacının vanası otomatik olarak kapanacak. Abonenin karta yeni kredi yükleyene kadar su kullanabilmesi için kartta yedek kredi bulunacak. Yedek kredi, abonenin kartını sayaca takmasıyla devreye girecek ve vana yeniden açılacak. Yedek kredi miktarı kadar su kullanabilecek abone, en kısa zamanda kartına yeni kredi yükleyerek susuz kalmaktan kurtulacak.

Aboneler akıllı kartlarına, kredi yükleme noktalarından mesai saatleri dışında da avans kredi yükleyebilecek.

Sayacın elektronik göstergesinde tüketim, bakiye, borç, kredi fiyatı, ceza ve pil durumu bilgileri görülebilecek. Bu bilgiler abone kartı vasıtasıyla sisteme aktarılacak. Sayaca müdahale olması durumunda, müdahale tarihi kaydedilecek ve abone cezalı durumu düşecek. Sayaç da yetkili personelin müdahalesine kadar otomatik olarak vanasını kapatacak.



-Abone açısından avantajlar

Uygulamanın abone açısından bir çok avantajları da beraberinde getirdiği bildirildi.

Su borcunun zamanında ödenmemesi sonucu uygulanan faizinde ortadan kalkacağı belirtilen açıklamada, ''Fatura derdi olmayacak. Su faturasını ödemek için kuyrukta bekleme kalkacak. Ev sahibi ile kiracılar arasında sorun yaratan, evin tahliyesinden sonra ortaya su faturası çıkma ihtimali ortadan kalkacak. Aboneler, istedikleri kadar krediyi sabit fiyat garantisi ile alabilecekleri için tarife değişikliklerinden (zam) etkilenmemiş olacaklar. Açık unutulan musluklar ve kaçaklardan dolayı su basmaları ve gereksiz sarfiyat önlenmiş olacak. Abone ne kadar su harcaması yaptığını ve daha ne kadar yapabileceğini her an kontrol edebilecek.''