Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin Atina Hükümeti'nin bütçe kesintileri uğraşını övmesiyle Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ertelenmiş olan kurtarma kredisi dilimini almaya bir adım daha yaklaştı.

Başbakanlık koltuğuna oturmasından bu yana ilk kez Avrupa Birliği Zirvesi'ne katılan Samaras, rekor düzeydeki işsizliğin, Yunanistan'ın kurtarma paketlerinin şartı olan kemer sıkma önlemlerini uygulamasının bedeli olduğunu söyledi. Ekonomiyi canlandırmaya paralel önlemlerin alnması çağrısında bulunan Samaras, kemer sıkma önlemlerini yerine getirmek için 2 ekstra yıl daha kazanmaya çalışarak, Avrupa'daki itibar sinyallerini artırdı.

Euro Bölgesi liderleri bugün Brüksel saati ile sabaha karşı 3'te yayınladıkları toplantı metninde Yunan hükümetinin şartlara bağlı kalma kararlılığını ve Yunan halkının çabalarını överek, kurtarma programında ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Samaras hükümeti, kredi taksitlerini alabilmek için Euro Bölgesi ve IMF ile 2013 ve 2014'te uygulanması gereken 13.5 milyar euroluk ekstra kemer sıkma önleminde anlaşmaya çalışıyordu. Kredi ödemeleri Haziran'dan bu yana dondurulmuştu.

Yunanistan'ın 31 milyar euroluk bir sonraki kurtarma kredisi taksidi, bankaların yeniden sermayelendirilmesi için kullanılacak.