Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, Microsoft Corp.'un analistlerin tahminlerinden düşük kar açıklaması ve Euro Bölgesi liderlerinin bankacılık regülasyonu için bir takvim üzerinde anlaşmalarının ardından satıcılı seyrediyor. Bu ortamda, Avrupa hisse senetleri son beş günde ilk kez düşerken, ABD Hazine tahvilleri yükseldi ve sanayi metalleri değer kaybetti. İtalyan tahvilleri rallisini yedinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 11:23'te yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu ve bu hareket sonucu, bu haftaki kazanç yüzde 2.1'e daraldı.  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 düştü. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan düşerek yüzde 1.81'e indi. 10 yıl vadeli İtalyan tahvillerinin faizi ise, küçük yatırımcılara yapılan 18 milyar euronun (23.5 milyar dolar) üzerindeki satışın ardından son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi. Euro dolar karşısında düşüşünü ikinci güne taşıdı. Bakır yüzde 1.5 değer kaybetti. Microsoft New York'ta ilk işlemlerde yüzde 2.2 kaybetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ye göre, Avrupa Birliği zirvesi, İspanya için ilave yardım konusunu görüşemedi. Almanya ve Fransa, gelecek yılın sonuna kadar, Euro Bölgesi'ndeki 6,000 bankanın ortak regülasyonunu güçlendirme konusunda anlaşmaya vardı.  Çin'de doğrudan yabancı yatırım miktarı geçen ay ekonomistlerin beklediğinden daha fazla düştü. Bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan ikinci el konut satışlarının Eylül ayında düşmesi bekleniyor.

Madrid'de FGA-MG Valores stratejisti Francisco Salvador, "Bankacılık birliği tartışmalarında birlik yok gibi görünüyor" dedi ve "İspanya'yı konuşmadılarsa, merak ediyorum, neyi konuştular: Yunanistan ya da büyüme? Çok az ya da hiçbirşeyin çıkmadığı bir zirve haline geliyor. Hiç haberin olmaması kötü haber" şeklinde görüş bildirdi.