Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Çin'de imalat sanayindeki daralmanın azalmasının ardından yükseldi. Gösterge endeks, bu hareket ile birlikte, yedi haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları da yükselirken, Asya hisse sentleri değer kaybetti.

SAP AG, yazılım lisans satışlarının analistlerin tahminlerini aşması ile birlikte tüm yıl için gelir hedefini yükseltmesinin desteği ile yüzde 2.7 prim yaptı. Avrupa'nın en büyük chip üreticisi STMicroelectronics NV, dördüncü çeyrek satışlarında yüzde 5'e kadar düşüş olabileceği tahmininde bulunmasının ardından yüzde 1.3 değer kaybetti. otomobil ve kamyon üreticisi Volvo AB, üçüncü çeyrek karının analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından yüzde 1.7 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 08:07'de 269.02 puana çıktı ve dünkü yüzde 1.7'lik kaybının bir kısmını geri aldı. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin 6 Eylül'de sınırsız tahvil alım programı açıklamasının ardından elde ettiği kazançların neredeyse geri verdi. Aralık vadeli  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 geriledi.

Hisse senetleri dün, şirket karlarının yatırımcılarda hayalkırıklığı yaratması ve küresel ekonomide yavaşlama endişelerini artırmasının ardından, dünya genelinde düştü ve S&P 500 Endeksi yüzde 1'in üzerinde bir kayıp yaşarken, ham petrol son üç ayın en düşük seviyesine indi.