Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Mario Draghi, aslanın kafesine girmeye başlıyor. Berlin'de bugün Alman parlamentosuna katılan Draghi, Avrupa'nın en geniş ekonomisinden, tahvil alım planı için destek arıyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) başkanı, Dolaysız Para Transferi (OMT) planının fiyat istikrarı için gerekli olduğunu iddia ederken, Alman politika yapıcılar bu planın, AMB'nin üzerine kurulduğu parasal ortodoksluğa çok ters olduğuna inanıyorlar.

Angela Merkel'in Hristiyan Demokratlar partisiyle beraber koalisyon ortağı olan Frank Schaeffler, "Draghi, OMT planının enflasyonu gökyüzüne sıçratacağı ve Alman vergi ödeyenlere kaldıramayacakları yükümlülükler getireceği endişelerini hafifletmek için bir misyonda" derken, bir çok politika yapıcının AMB ve başkanı hakkında gittikçe büyüyen şüphelerinin olduğunu belirtti.

Draghi'nin tahvil alım programını duyurması piyasaları biraz da olsa rahatlatırken, Alman merkez bankası Bundesbank açık muhalefetini ortaya koymuş durumda. 6 Eylül'de Stern tarafından açıklanan bir ankete katılanların yüzde 42'si AMB başkanına hiç veya çok az güven duyduklarını belirtirken, yüzde 18 Draghi hakkında olumlu görüş belirtti.