Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre'nin en büyük bankası UBS AG, plan hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, yatırım işlemlerindeki daralma ile birlikte 10,000'e kadar sayıda çalışanını işten çıkaracak.

Planın henüz resmi olarak duyurulmamasından dolayı ismini açıklamayan kaynak, işten çıkarmaların önemli bölümünün, yatırım bankacılığı bölümü eşbaşkanı Carsten Kengeter tarafından yönetilen yatırım işlemleri kısmından olacağını ve muhtemelen birkaç çeyrek döneme yayılacağını söyledi. Aynı kaynak, bu konudaki resmi duyurunun, 30 Ekim'de bankanın üçüncü çeyrek karını açıkladığı sırada yapılabileceğini sözlerine ekledi.

UBS CEO'su Sergio Ernotti, İsviçreli regülatörlerin UBS ve Credit Suisse'e sermayelerini güçlendirmeleri ve işlem ve yatırım bankacılığı operasyonlarında küçülmeye gitmeleri yönünde baskı yaptığı bir ortamda bankanın durumunu iyileştirmeye çalışıyor. UBS, rakip aracı kuruluşlar gibi, müşteri aktivitesinin ve işlemlerin durgun gitmesi ile birlikte karlılığını artırma konusunda zorlanıyor.

Salomon Brothers Inc. eski idari direktörü ve San Francisco'da Golden Gate Üniversitesi Ageno İşletme Okulu'ndan Terry Connelly, "Bu onlar için bir kaybedenlerin oyunuydu" dedi ve "Bu onların hatası değildi ve yalnızca yanlış dağa tırmanmaya uğraştılar" şeklinde görüş bildirdi. Connely, yüksek sabit maliyetler ve zayıf talebin karlı hale gelmeyi daha zor hale getirdiğini ve sektörün daha da daralmak zorunda kalacağını sözlerine ekledi.