Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse sentleri, Güney Kore'de sanayi üretiminin artması ve Sandy Kasırgası nedeniyle iki günlük aradan sonra piyasaların bugün yeniden açılacağı ABD'de konut fiyatlarındaki artışın ardından değer kazandı ve aylık kaybını daralttı. Yeni Zelanda doları güçlenirken, metaller ralli yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:17'de yüzde 0.8 yukarıda seyrediyordu. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.5 yükselirken, Aralık vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Güney Kore para birimi won 13 ayın zirvesine çıktı. Küwi olarak da adlandırılan Yeni Zelanda doları, ülkede konut inşaat onaylarının son dört yılın zirvesine çıkmasının ardından yüzde 0.1 değer kazandı. Bakır yüzde 0.8 yükseldi.

Güney Kore'de sanayi üretimi, güçlü araç ve elektronik ürün satışlarının desteği ile son dört ayda ilk kez yükseldi. Tayvan son çeyrekte yeniden büyümeye döndü ve Singapur'da işsizlik düştü. New York Borsası, yaklaşık 1,500 kilometre boyunda olan ve bölgede sel baskınlarına ve elektrik kesintilerine sebep olan Sandy Kasırgası nedeniyle iki gün kapalı kaldıktan sonra bugün işlemleri başlatmayı planlıyor.

Sydney'de White Funds Management idari direktörü Angus Gluskie, "Mevcut ekonomik veriler iyileşiyor ve kötü bir gelişme olmazsa, bu durum, ileride şirket karlarını destekleyecek" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, düşen bir hisse karşılığı yaklaşık iki hisse değer kazandı. Yükselişlere tüketici ürünleri ve ham madde şirketlerinin hisseleri öncülük ediyor. Endeks bu ay yüzde 0.3 kaybetti.