Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük oto üreticisi General Motors Co., üçüncü çeyrekte analistlerin tahminlerinden yüzde 50 daha iyi kar açıkladı ve Avrupa'da 2015 yılında başa baş gelmeyi planladıklarını açıkladı.

GM'nin net karı üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemindeki 2.1 milyar dolar seviyesinden 1.83 milyar dolara geriledi. Bir defalığına işlemler hariç kar hisse başına 93 sent seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg'in anketine katılan 17 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, şirketin 60 sent hisse başına kar açıklaması bekleniyordu.

San Antonio'da South Texas Money Management başkanı Jim Kee, GM'nin 2009 yılında hükümet destekli iflasını işaret ederek, "GM, yeniden organizasyon ve daha yüksek yatırım getirisinden dolayı, Ford'a göre hafifçe daha iyi maliyet yapısına sahip" dedi.

Avrupa'da 30 Haziran itibariyle, 1999'dan bu yana 16.8 milyar dolarlık kayıp yaşayan GM, bu yıl bölgede 1.5 milyar dolar ila 1.8 milyar dolar arasında bir açık olacağını kaydetti. GM ayrıca, 2013 yılında "hafifçe daha iyi" sonuçlar olacağını da kaydetti.