Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, hisse piyasaları, Sandy Kasırgası'nın 1888'den bu yana havadan kaynaklanan en uzun kapanışın ardından açılmaya hazırlanırken ilerledi.

Home Depot Inc. ve Lowe's Cos., ev eşyaları satan işyerlerinin kasırgadan kaynaklanacak satışlardan faydalanacağı söylentisiyle en az yüzde 3.6 yükseldi. General Motors Co., analistlerin beklentilerini aşan 3. çeyrek verileriniyle beraber yüzde 4.8'lik bir ralli yaptı. Walt Disney Co., George Lucas'ın Lucasfilm Ltd. şirketini satın alma konusunda anlaşmaya varmasıyla yüzde 2.6 değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık vadelileri Cuma gününün kapanışından New York saatiyle 08:32'de yüzde 0.5 yükselerek 1,414 puana çıktı. Gösterge endeksi üst üste 4 aylık kazancın ardından Ekim ayında yüzde 2 geriledi. Dow Jones vadelileri bugün 53 puan, yüzde 0.4, yükselerek 13,107 puan oldu.

Hargreaves Lansdown Plc hisse yöneticisi Richard Hunter, "Üç günlük işlemlerin bir güne indirilmesiyle yatırımcılar çok yoğun bir açılışla karşı karşıya kalacaklar" diyerek, ev fiyatlarından ekonomiyi destekleyici verilerin geldiğini ifade etti.

Amerikan hisse piyasaları 29 Ekim'i ve dünü kapalı geçirerek, bir yüzyıldan daha fazla bir süredir ilk defa hava muhalefeti dolayısıyla bir günden fazla kapalı kaldı.