Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Portekiz parlamentosunun bütçe konusunda bir anlaşmaya yakın olduğu söylentileri ve Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'a ek süre tanıma konusunu tartışmalarıyla dolar ve yen karşısındaki yükselişini ikinci güne taşıdı.

Euro, Portekizli hukuk yapıcıların yarın 2013 bütçesi için yapacakları oylama öncesi diğer 16 büyük para biriminin çoğu karşısında güçlendi. Dolar, Fed Minneapolis Başkanı Narayana Kocherlakota'nın dün ABD parasal politikasının "çok sıkı" olduğunu ifade etmesiyle düştü. Norveç kronu ise merkez bankasının gösterge faiz oranını aynı seviyede tutması ve Döviz almayacağını söylemesinin ardından yükseldi.

Credit Agricole SA döviz stratejisti Sireen Harajli, "Avrupa'dan gece boyunca gelen haberler euro için pozitif oldu" dedi ve liderlerin Yunanistan'a ekstra süre konusunu görüşmelerinin, biraz esneklik olduğunu gösterdiğini belirtti.

Euro, dün yüzde 0.4 artış kaydettikten sonra bugün New York saatiyle 09:37'de yüzde 0.2 yükseldi ve 1.2989 dolar oldu. Yen karşısında da yüzde 0.6 değer kazanan euro, 103.80 yene çıktı. Yen ise dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 79.88'e indi.