Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Altantik'in süperkasırgası Sandy'nin ardından ham petrole olan talep artarken petrol New York'ta 3 günün yükseğinden işlem görüyor.

Batı Teksas Vadelileri dünkü yüzde 0.7 yükselişin ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Günlük 1.29 milyon varil üretim kapasitesi olan ABD Doğu Sahilleri rafinerileri operasyonlarına başladılar ya da başlamak üzere harekete geçtiler. Eneji Bakanlığı'nın bugün açıklayacağı verilerde ham petrol stoklarının kasırganın ardından üç ayın yükseğine çıkmış olduğu tahmin ediliyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki aralık vadeli ham petrol stokları 3 sent artışla Singapur saati ile 12.55'te 86.27 dolar oldu. Petrol fiyatları dün 56 sent artışla 26 ekim tarihinden beri en yüksek seviye olan 86.24 dolardan alıcı buldu. Vadeliler bu yıl yüzde 13 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki aralık vadeli brent petrolün varili 16 sent düşüşle 108.54 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 22.46 dolardan 22.23 dolara daraldı.